kleding bedrukken, andere technieken

Kleding bedrukken en zo, overige technieken kruimelpad

Bij het bedrukken van kleding of textiel zijn er legio mogelijkheden.

De meest gebruikte en voorkomende bedrukkingtechnieken staan in deze webshop vermeld.

Op deze pagina willen wij van de gelegenheid gebruik maken u ook op andere technieken te attenderen.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Laser bedrukking
Flock bedrukking

Bedrukken kleding of textiel via laser techniek

Bij het bedrukken van kleding en textiel snijdt de laserunit met behulp van de laser haarscherp flex materiaal uit, die wij vervolgens door middel van hitte op de kleding kunnen persen.

Laser graveren is het graveren en snijden van materiaal met laser. De laser is een geconcentreerde lichtbundel die krachtig genoeg is om het oppervlak van materialen zoals glas, hout, RVS, keramiek, papier, karton, kunststof, leer en textiel te graveren.

Omdat de laser bij het bedrukken door de computer wordt aangestuurd zijn zeer gedetailleerde ontwerpen mogelijk. Bij herhaling van het ontwerp blijft de kwaliteit en precisie gelijk aan het origineel, zelfs wanneer u 1000 pennen laat graveren. Door de precisie is laser graveren bijzonder geschikt voor het graveren van logo of tekst op uw relatiegeschenken.

Bij een bezoek aan onze showroom tonen wij u graag de laser bedrukking techniek in onze eigen drukkerij.

Flock bedrukking

De Flock bedrukking is een printtechniek, waarbij het gekozen ontwerp uit een gekleurde folie gesneden wordt.

Feitelijk zeefdrukken wij lijm in plaats van inkt op de kleding, die vervolgens wordt voorzien van een flock laag. Dit zijn een soort satijnen haartjes welke door middel van statische elektriciteit rechtop in de lijm komen te staan. Met de flock bedrukking krijgt u een luxe en elegante look & feel hetgeen de uitstraling ten goede komt. Met de flock techniek voelt de bedrukking op het textiel zacht aan en lijkt een beetje op velours.

De flock bedrukking op kleding heeft een goede duurzaamheid. Pas na vaak wassen zal de zachtheid van het oppervlak een beetje afnemen en ontstaat de zogenaamde vintage look!
Flock is zeer goed geschikt voor:

Het bedrukken van grotere teksten. Doordat de bedrukking meer op het product komt te liggen, springt het meer in het oog
Met middelgrote en speciale ontwerpen wordt de afbeelding benadrukt door het Flock effect
Door het te bedrukken op katoen, steekt het viltachtige materiaal mooi af tegen het katoen. Op andere materialen komt het natuurlijk ook goed tot zijn recht maar op gladde fijn geweven materialen is het effect net iets steviger

Bij de flock bedrukking op textiel moet u letten op:

Een groot formaat ontwerp gaat niet goed samen met een dun soort textiel. In dit geval kunt u beter voor de Flex bedrukking kiezen
Ontwerpen met zeer kleine details geven een minder resultaat of zijn niet mogelijk
Er is een beperking ten aanzien van de hoeveelheid kleure
Met de flock bedrukking dient u de kleding binnenstebuiten te wassen, niet op een hogere temperatuur dan 40˚C en altijd binnenstebuiten te strijken

Als laatste maken wij u erop attent, dat deze techniek vanwege het gebruik van nieuwe grondstoffen, gereguleerd vanuit de overheid, heeft ingeboet aan kwaliteit.

Raadpleeg hiervoor onze drukkerij.