Kleding bedrukken

Kleding bedrukken, textiel bedrukken

Kleding bedrukken is een vak apart, een vak dat onze eigen drukkerij van Amen al meer dan 30 jaar verstaat.

In onze ambachtelijke drukkerij leveren wij derhalve uitsluitend kwaliteit.

Helaas waren wij tot dusverre niet prominent aanwezig op internet, maar in samenspraak met Hanova Textiles denken wij dit met de huidige presentatie ruim goed te kunnen maken

Vlaggen, banieren, spandoeken en relatiegeschenken kunt u ook bij ons bestellen en bedrukken..

Op de pagina textiel bedrukken hierover meer informatie.

Wij bedrukken kleding voor iedereen in Nederland.

Kleding en textiel bedrukken, vragen en antwoorden.

- Kleding bedrukken, welke technieken zijn er mogelijk?
- Waar moet ik bij het bedrukken van kleding en textiel op letten?
- Waarom kunnen wij bij jullie geen bedrukkingen online bestellen?
- In welk bestand moeten wij de logo’s en teksten aanleveren?
- Welke was- en strijkvoorschriften zijn er na het bedrukken van kleding?
- Kunnen wij ook kleding laten borduren?

Kleding bedrukken, welke technieken zijn er mogelijk?

In onze eigen drukkerij voeren wij verschillende bedrukkingtechnieken uit. In het navigatie overzicht behandelen wij deze bedrukkingtechnieken en proberen we u als bezoeker een indruk te geven wat er mogelijk is en hoe het werkt.

Bij elke bedrukkingtechniek plaatsen wij een foto of filmpje met een uitleg over het bedrukken van de kleding of textiel. Filmpjes posten wij op ons YouTube kanaal maar kunt u deze voor uw gemak ook bekijken in onze YouTube bioscoop op onze webshops.

Leuk om te zien maar zeker ook interessant!

Overigens geven wij per bedrukkingtechniek ook kort de eventuele voordelen en nadelen aan.

Waar moet ik bij het bedrukken van kleding en textiel op letten?

U moet letten op het soort stof dat u kiest
Welke uitstraling wilt u bereiken? Waar moeten de bedrukkingen komen en hoe groot?
Duurzaamheid, hoe lang wilt u er plezier van hebben?
Het aantal kleuren is een kostenverhogende factor. Hoe ziet het logo eruit?
De hoeveelheid, kleine of grote aantallen?
Wat is het budget?
De startkosten zijn een kostenverhogende factor. Vaak is het goedkoper en beter om meer transfers aan te schaffen welke wij voor u op voorraad kunnen houden

Denk alvast na over deze zaken en wij bespreken de beste opties gezamenlijk met u. Voor grote maar zeker ook voor kleine aantallen hebben wij een passende oplossing.

Waarom kunnen wij bij jullie geen bedrukkingen online bestellen?

Wij hebben hier zeker naar gekeken maar zijn tot de conclusie gekomen dat het voor u of voor ons niet goed zal gaan werken. Zoals u hierboven kunt lezen kunnen we te maken krijgen met verschillende factoren welke wij graag vooraf met u willen doornemen.

Wij kunnen goedkoop werken maar overleggen graag of dit binnen uw wensenpakket past. U heeft niets aan een goedkope bedrukking die na 3 x wassen al vervaagt. Goedkoop kan ook duurkoop zijn en wij informeren u graag van te voren over onze mogelijkheden.

U kunt dus WEL via alle webshops aangeven tijdens uw bestelling of wij uw kleding moeten bedrukken. In die gevallen komt de kleding naar onze drukkerij en nemen wij contact met u op over het bedrukken van uw kleding.

In welk bestand moeten wij de logo’s en teksten aanleveren?

Alle bestanden ontvangen wij het liefst per mail. Niet alle bestanden zijn geschikt voor het soort bedrukking wat u heeft gekozen.

JP(E)G bestand: dit bestand wordt korrelig en waziger bij het uitvergroten van een tekst of logo en maakt de kwaliteit minder
AI bestand (Adobe Illustrator): het meest gebruikt en veelal geschikt voor gebruik
EPS bestand: het bestand dat bijna altijd geschikt is, ook voor eventuele bewerking

Welke was- en strijkvoorschriften zijn er na het bedrukken van kleding?

De wasvoorschriften en strijkvoorschriften na het bedrukken lopen uiteen en zijn afhankelijk van de kleding stoffen en de bedrukkingtechniek. Wij trachten u op de pagina met onze tips na het bedrukken van kleding en textiel hierover correct te informeren.

Bij twijfel kunt u ook contact met ons opnemen. Nadat de kleding is bedrukt sluiten wij nog een advies bij omtrent de was- en strijkvoorschriften. Daarna wordt het u toegezonden.

Kunnen wij ook kleding laten borduren?

Kleding borduren is ook mogelijk bij onze drukkerij. Het borduren van kleding heeft een chique uitstraling en gaat lang mee.

Kleding borduren kent weer andere voorschriften. Zo is het bijvoorbeeld niet handig om softshell kleding te borduren omdat het hiermee op de borduurplek haar waterdichtheid zal verliezen.

Wij hebben tegenwoordig het meest ideale alternatief indien het borduren van de kleding niet geschikt of te duur zou zijn. Borduur badges!! Informeer naar de mogelijkheden, ook voor logo borduren op de kleding. Mooi, handig en goedkoper dan het klassieke borduren.

Bezoek voor meer informatie onze pagina over kleding borduren.