Zeefdruk, zeefdrukken, zeefdrukkerij

Zeefdruk voor kleding en textiel. In eigen zeefdrukkerij zeefdrukken wij alles.

Zeefdruk voeren wij uit in onze eigen zeefdrukkerij met meer dan 30 jaar ervaring in het bedrukken van kleding en textiel.

Wij leveren uitsluitend kwaliteit.

Wij kunnen opdrachten uit geheel Nederland behandelen en uitleveren.

Bestel uw kleding direct bij ons, via onze webshops of via uw leverancier.

In alle gevallen zeefdrukken wij uw artikelen altijd met de juiste bedrukking.

Hanova Textiles en van Amen zeefdrukkerij, voor het leveren en bedrukken van al uw bedrijfskleding, werkkleding, casual kleding en sportkleding.

Zeefdrukken, wat is het en hoe werkt dat?

Bij de zeefdruk wordt gebruikt gemaakt van een 'zeef' wat feitelijk een aluminium profielraam is, waar een gaas zeer strak is opgespannen. Op dat gaas wordt een lichtgevoelige emulsie aangebracht. Door de emulsie in het gaas aan een sterk UV licht bloot te stellen, hardt de emulsie uit. Wanneer er tussen de UV lichtbron en het gefilmde gaas in een vacuüm een leesbaar positieve film wordt gepositioneerd, blijft op de plaatsen waar beeld op de film staat, de emulsie onbelicht. Dit is de basis van de zeefdruk.

Na het in onze zeefdrukkerij uitspoelen van deze onbelicht gebleven emulsie ontstaat er in de zeef een sjabloon. Het sjabloon kan een willekeurige lijnvorm zijn, eventueel een tekst, maar kan ook uit een raster bestaan. Een afdruk kan worden gemaakt wanneer inkt met een rubberen strip (rakel), door de openingen in het sjabloon door het gaas gedrukt wordt.

Voor elke kleur is een nieuw sjabloon en dus een nieuwe drukgang nodig. Het aantal kleuren dat gedrukt kan worden bij de zeefdruk techniek is onbeperkt. De fijnheid van het gaas in combinatie met de dikte van de laag emulsie beïnvloeden de dikte van de aangebrachte inktlaag. Variatie in deze laagdikte bij het zeefdrukken is wenselijk of noodzakelijk om bepaalde effecten of resultaten te kunnen bereiken.

Het eenvoudige basisprincipe van de zeefdruk techniek blijkt in praktijk moeilijk beheersbaar en is zeker een arbeidsintensieve manier van bedrukken van textiel en kleding of andere voorwerpen. De enorme hoeveelheid aan verschillende parameters waaraan het proces van ontwerp tot eindproduct onderhevig is, maakt dat het zeefdrukproces op echt vakmanschap gestoeld is. Brede praktijkervaring is daarbij onontbeerlijk en is de bepalende succesfactor.

Onze zeefdrukkerij zegt het volgende over het zeefdrukken van kleding of textiel.

Zeefdrukken of zeefdruk, wat zijn de voordelen?

* Meerdere kleuren mogelijk en er kan licht op donker worden bedrukt en andersom
* Bij de zeefdruk ligt de bedrukking als het ware op de kleding
* Zeefdrukken is vrijwel op ieder materiaal en in elke kleur toepasbaar
* Goedkoop bij grote aantallen
* Goede kwaliteit en levensduur

Zeefdrukken of zeefdruk, wat zijn de nadelen?

* Bij zeefdruk dient u wel op de wasvoorschriften te letten
* Relatief hogere opstartkosten. Zeker bij kleinere aantallen en meer kleuren
* Licht op donker heeft een kleine meerprijs vanwege het dekkend maken van de bedrukking. Kwalitatieve bedrukkingen worden 2 x uitgevoerd
* Het te bedrukken oppervalk moet wel vlak zijn. Zeefdrukken wordt niet mooi indien er bedrukt moet worden over een stiknaad of rits. Wij raden dit af

Neem contact op met onze zeefdrukkerij om de mogelijkheden van het zeefdrukken voor uw kleding te bespreken.