Sublimatie druk, sublimeren

Sublimeren van kleding via de sublimatie druk.

Sublimatie druk is inmiddels een goed ingevoerde bedrukkingtechniek welke wij in onze eigen drukkerij uitvoeren.

Sublimeren van kleding houdt in dat een digitaal geprint logo of tekst door middel van een hittepers in de polyestervezel wordt gedrukt.

Het bijzondere hiervan is, dat polyestervezels bij een bepaalde temperatuur open gaan staan. De inkt vergast onder invloed van diezelfde temperatuur en zakt vervolgens in de openstaande polyestervezel.

Bij het afkoelen sluit de vezel zich weer waardoor de inkt is opgesloten in het shirt.

Wij sublimeren uw kleding via de sublimatie druk voor en door geheel Nederland.

Sublimeren van kleding via de sublimatie druk, een verdere uitleg.

Eenmaal samen is het met deze sublimatie druk techniek uiterst wasbestendig, doordat de afdruk zich niet, zoals bij gewone transfers, aan de oppervlakte bevindt, maar één is met het oppervlak. De opdruk is dus op geen enkele manier meer te verwijderen en maakt feitelijk deel uit van de stof.

Sublimeren toont professioneel en wordt vaak toegepast op nieuwe populair wordende polyester (sport) kleding, ook wel genoemd: dri-fit, cool-fit of clima-chil, die u ook in onze webshops kunt bestellen.

Sublimatie druk is het beste uitvoerbaar op een lichte ondergrond, het liefst wit. Vanwege de kleurstelling in de vezels moeten wij, bij gekleurde kleding, eerst experimenteren met de kleurinstellingen om de juiste kleur op de kleding of textiel te kunnen bepalen. Uiteraard doen wij dit in goed overleg en bepalen wij vooraf of de bedrukking uitvoerbaar is.

Sinds kort zijn er ook witte en doorzichtige flex- en flock materialen op polyesterbasis, die ook gesublimeerd kunnen worden. Dit is een mooie en werkbare oplossing voor bijvoorbeeld een full colour bedrukking op een donker (sport-) shirt of kleding waarop vanuit de fabriek reeds een sublimatie patroon bedrukt is.

Sublimeren is met deze laatste techniek dus mogelijk op een groot scala van producten. Zo kunnen er veel relatiegeschenken worden bedrukt met uw logo, foto of tekst via deze sublimatie druk.

Met de sublimatie techniek zijn uw kleding en producten niet alleen wasbestendig, of vaatwas bestendig, maar zal uw strijkijzer ook nooit aan de afbeelding of tekst blijven plakken tijdens het strijken.

Raadpleeg hiervoor ook onze pagina over tips na het bedrukken kleding.

Sublimeren van uw kleding, textiel of accessoires kan dus voor u de juiste keuze zijn. Sublimatie druk geeft veelal haarscherpe resultaten en is een geliefde bedrukkingtechniek.

Sublimeren via de sublimatie druk, wat zijn de voordelen?

* Haarscherpe resultaten
* Professionele uitstraling
* Bedrukking mogelijk vanaf kleinere aantallen
* Bij polyester/ elastan (body fit) rekt de sublimatie druk mee met de kleding
* Goed wasbaar en strijkbaar
* Sublimatie druk is toepasbaar op een groot aantal artikelen

Sublimeren via de sublimatie druk, wat zijn de nadelen?

* Alleen mogelijk op polyester of speciaal geschikt gemaakt textiel
* Het liefst op lichte/ witte kleding en alleen in goed overleg
* Na de sublimatiedruk niet meer (makkelijk) aan te passen
* Op donkere kleding alleen mogelijk op een drager. Op de plek van deze bedrukking kan de ventilatie worden beïnvloed