Kleding en logo borduren

Kleding borduren.

In onze eigen ambachtelijke drukkerij borduren wij ook uw kleding en textiel. Wij leveren uitsluitend kwaliteit.

Kleding of een logo op kleding borduren begint met een ontwerp en een kledingkeuze. Bijna op elk kleding stuk kan worden geborduurd.

Op basis van het ontwerp maakt de borduurster een digitale borduurkaart waarop te zien is welke ‘steken’ de borduurmachine gaat maken.

Niet alleen het ontwerp of het logo maar ook de textiel stoffen soort en het soort kledingstuk of accessoire bepaalt hoe de borduurster te werk gaat.

Wij borduren kleding voor iedereen in Nederland.

Kleding borduren, wat is het en hoe werkt dat?

Zodra de borduurmachine gaat borduren, heeft textiel stof van fijn materiaal, in tegenstelling tot een zwaardere textiel stof, de neiging samen te trekken vanwege de steken die met de garens worden gemaakt. De borduurster maakt veelal proefmodellen om de juiste borduurkaart te maken, een belangrijke actie tijdens het borduur proces. Ook voert zij proeven uit waarmee zij kan vaststellen hoe strak een bepaald kleding stuk moet worden aangespannen tijdens het borduren.

Het kledingstuk of de stoffen worden aangespannen en een vlies wordt aangebracht. Hierna gaat deze onder de borduurmachine en wordt geborduurd. Er zijn veel verschillende borduurmachines, die zich onder meer van elkaar onderscheiden qua snelheid, maximale borduurvlak en het aantal koppen.

Geborduurde kleding heeft een mooie chique uitstraling en is zeer duurzaam maar vaak wel wat prijziger. Borduren is een professionele techniek voor het aanbrengen van uw logo of tekst op uw kleding of overige promotionele artikelen. In onze YouTube bioscoop treft u meer informatieve filmpjes aan over het borduren van kleding, textiel en accessoires.

Het kan voorkomen dat we klanten moeten adviseren om een ontwerp aan te passen. Borduren is een grovere techniek dan bij voorbeeld sublimeren. Kleinere details zijn bij het borduren van kleding nu eenmaal onduidelijker dan bij een andere bedrukkingtechniek.

Toch zijn er ook technieken bij het borduren welke het mogelijk maken om meer details weer te geven. Er wordt dan een dikkere laag geborduurd en kunnen er meerdere kleurlagen over elkaar heen worden gestoken. De meeste PMS kleuren zijn leverbaar.

Wij werken met ervaren borduursters. Bij eventuele specifieke wensen of verlangens gaan we graag met u in overleg.

Desgewenst zijn er ook borduurbadges te maken met emblemen of met het logo van uw bedrijf. Een alternatief voor bijvoorbeeld moeilijk bereikbare plaatsen om te borduren.

Kleding borduren, wat zijn de voordelen?

* Goed wasbaar en strijkbaar, check ook onze pagina met tips voor na het bedrukken kleding en textiel
* Professionele en soms zelfs een chique uitstraling
* Mooier op een wat grovere of ruwere textiel stof

Kleding borduren, wat zijn de nadelen?

* Zeker teksten moeten een bepaalde grote hebben om goed leesbaar te blijven
* Kan wat duurder zijn, zeker bij wat kleinere aantallen
* De combinatie lichte/ dunne stof en een logo kan minder mooi ogen
* Overloop van kleuren moeilijker mogelijk
* Borduren op dunne of lichte stoffen is niet altijd even mooi. Dragen kan minder comfortabel zijn of het hemd/ shirt gaat scheef hangen (doorhangen)

NIEUW! Borduren te duur of niet mogelijk vanwege het logo of de stof? 

Sinds kort is er een nieuw alternatief.

Wij kunnen nu borduur zeefdruk transfers leveren welke wij op de kleding kunnen aanbrengen.

Lijkt zeer veel op een echt borduursel. In detail toonbaar. Goed wasbaar en te strijken.

Informeer naar de mogelijkheden van onze borduur transfers.